24 Mart 2012

Play-Off Umudu | #32 Orduspor-Gençlerbirliği


Daha ligin tadını çıkaramadan son 3 haftaya girdik. Orduspor şuan da Play-Off'u zorluyorsa bu ilk yılda büyük bir başarıdır. Herkes Orduspor'un kolay takım olmadığını bulunduğumuz konumdan dolayı anlamıştır heralde. Belki dışarıda oynadığımız Mersin ve Antep maçlarından 4 puan çıkarabilseydik şuan da daha rahat bir konumda olurduk..

Bu haftaki rakibimiz genç bir takımla mücadele eden ve daha ilk haftalar da düşer denilen Gençlerbirliği.. Aslında bu düşünceye kapılmamak elde değil sonuçta genç bir takımla mücadele ediyorlar. Görünen o ki Fuat Çapa gençlere çok şey katmış ve şuan Avrupa Ligi grubuna katılacak takımlardan biri olarak gözüküyorlar.. Takımın gol yükünü takımın abisi konumunda ki 33 yaşındaki Kamerunlu Herve Tum çekiyor.. Ayrıca Milli Takıma kadar yükselen Soner, Oyun yapısı Hasan Şaş'a benzetilen Hurşut ise takımın beyni konumundalar. Zec ise takımın diğer bir parçası.. Rakibin deplasman karnesine bakıldığında 15 maçta 4 galibiyet ve 3 beraberlik aldığı gözüküyor. 8 maçı ise mağlubiyetle tamamlamışlar.. Deplasmanda 31 gol yemişler ki ligin geneline bakıldığında kalesinde en çok gol gören 4. takım konumundalar.. Defansın önemli isimlerinden Aykut Demir ise cezalı olduğu için bu maçta forma giyemeyecek.



Maça bizim açımızdan bakıldığında Avrupa Ligi grubuna kalmak istiyorsak mutlak kazanmamız gereken bir maç. Zaten Cuper döneminde kendi evimizde ki 7 maçta hiç yenilmedik. Bu süreçte 5 galibiyet ve 2 beraberlik aldık.. Bu istatiğe bakınca da taraftarın büyük desteği ile bu maçı mutlaka kazanmalıyız. Sakatlığı geçen ve 1.5 buçuk haftadır takımla birlikte çalışan Hasan Kabze'nin oynayacağını düşünüyorum. Bu durumda Hakan Özmerti yedek kulübesinde görebiliriz. Hasan Kabze'nin oynayacağını düşünürsek Javito ve Culio'nun ceza sahası içine gönderdiği toplarla Aykut'un yokluğunda etkili olacağımızı gösteriyor. Defans hattında Sedat'ın durumu nedir bilmiyorum ama eğer ciddi bir sakatlığı yok ise yine Sedat ile başlamamız iyi olur. Daha tecrübeli ve Yalçın ile  daha iyi uyum sağlayan bir partner.. Benim düşüncem ilk golü bulur isek yenilmeyiz. Yenik duruma düştüğümüzde takımın moral motivasyonu ciddi derece de düşüyor.

Yarın çok güzel ve zevkli bir maç olacak.
Maçın saati de müsait ve stad yine dolacaktır. Hayırlısı ile inşallah kazanırız..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...