18 Şubat 2013

Tükenmeyen Nefes / Javier Umbides

Futbol kariyeri adına çok derin bilgilere sahip değiliz.
Zaten istatistikleri de son 5 sene içinde tutulmaya başlamış.
2009 yılını şuan Orduspor'dan arkadaşı Vicente Monje ile Olympiakos Volos'da tamamlamış. O zamanlar da da şimdi olduğu gibi tükenmeyen nefesi varmış. Oynadığı maçları 90 dakika ve ekstra performansla bitirmiş. Sürekli çalışan, sürekli koşan bir yapıya sahip. Top tekniği de ligimizin ortalamasının üzerinde.

İkinci yarının başlamasıyla birlikte göze çarpan bir ekstra performans var.
Bitmek bilmeyen nefesiyle Javier Umbides. Türkiye'de böyle oyunculara "ciğersiz" derler. O da öyle. İkinci yarı da evimizde oynadığımız Gençlerbirliği ve İstanbul Belediyespor maçlarında gösterdiği performans da bunu kanıtlıyor. Deplasmanda oynadığımız tutuk oyun, belki de onu öne çıkaramıyor. Orta saha kalabalık olunca onun başarısı daha da artıyor...  

Gençlerbirliği maçında ki 53 metreden attığı o muhteşem gol oyun zekasınında üst düzey olduğunu kanıtlıyor. O maçta kilidi açan futbolcuydu..
Müslüm ile iyi anlaşan Umbides, Gençlerbirliği maçında Müslüm'e güzel de bir asist yapmıştı. Dün oynanan maçta yine kilidi açan isim oldu. Ardından yeni transferimiz Ayila Yussuf'a ilk maçında ilk golünü attıran oyuncu da oldu.

Umbides takımın oynadığı 22 maçta da forma giydi. Bu maçların 17'sinde 90 dakika forma giymiş. Son 12 maçta 90 dakika forma giydiğini de ekleyelim. İstikrar adına güzel bir ayrıntı. O bizim "tükenmeyen nefes"imiz. Oyunda olduğu süre içinde ondan beklentilerimiz her geçen gün artacak. Kupa ve Lig dahil 24 maç, 3 gol 6 asist. Bu performansı umarım lig sonuna kadar devam eder..

Başlıkta biraz slogan gibi oldu. #TükenmeyenNefesJavierUmbides : ) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...