6 Şubat 2013

İki Yoldaş - Hector Cuper & Jose Fantaguzzi


Yolları ilk kez 80'li yıllarda Ferro Carril forması altında kesişti Cuper ve Fantaguzzi'nin. Cuper vazgeçilmez stoperi, Fantaguzzi ise orta sahasıydı Ferro'nun. Uzun yıllar forma giydiler aynı forma altında. Jose Fantaguzzi Arjantin Milli takımına kadar yükseldi.. Hector Cuper ise istikrar abidesiydi ancak milli takıma yükselemedi bir türlü...
***
Sene 2008, Hector Cuper başarılı kariyerinin ardından yepyeni bir macera peşinde. Gürcistan Milli takımının başına geçiyor. Cuper yardımcı antrenör olarak, uzun yıllar Ferro'da forma giydiği takım arkadaşı Fantaguzzi'yi alıyor yanına. İşte burada başlıyor iki isimin yaşayacağı başarılar. Mütevazi takımlara oynatacakları güzel futbol ve gelecek başarıların adımı atılıyor.
***

Gürcistan Milli takımının ardından ise Yunanistan Ligi takımlarından Aris ile anlaşıyor Hector Cuper. Yoldaşı/Fantaguzzi ise yine yanında. Aris'e UEFA deneyimini yaşatıyorlar kısa sürede. Grup maçlarında Simao'lu, Forlan'lı Atletico Madrid'i 2 kez, Rosenborg'u 1 kez deviren Cuper'li Aris Leverkusen ile de 0-0 berabere kalarak topadığı 10 puanla Bayern Leverkusen ile birlikte gruptan çıkıyor. Son 32'de İngiltere'nin yeni devi Manchester City ile karşılaşıyorlar. Hector Cuper ve Fantaguzzi'li Aris'in UEFA macerası Aris'te 0-0 biten maçtan sonra İngiltere'de ise 3-0'lık City galibiyetiyle sona eriyor/eleniyorlar. Aris gibi bir takıma bu başarıyı yakaltıyorlar.
***

İkilinin yolu 2011 yılında bu kez LaLiga takımlarından Racing Santander ile kesişiyor. Aris'te yakalanan başarının ardından Santander'de beklenti büyük. Ama o başarı bir türlü gelmiyor ve ayrılıyorlar Santander'den kısa sürede.
***

Metin Diyadin ile 26 yıl sonra Süper Lig özlemine son veren Orduspor, lige iyi bir başlangıç yapıyor ancak üst üste gelen mağlubiyetlerden sonra Diyadin ile yollar ayrılıyor. Nedim Türkmen Hector Cuper'i getiriyor takımın başına. Tabi ki yoldaşı Fantaguzzi'de onun yanında..

5. kez aynı takım için kafa yoruyor bu ikili. Umarım ki Aris'te yaşanan Avrupa Ligi başarısını bir gün bizde yaşarız. Onlarda bu potansiyel var ve bu sezon olmasa da bir daha ki sezon bu başarı mutlaka gelecek. Biz inanıyoruz ki, onlar da gerçekleştirecekler.

İkilinin farklı takımlar da ki kareleriyle bitirelim yazıyı.
Gürcistan Milli takımından çok aramama rağmen fotoğraf bulamadım..
                                                                                Ferro Carril 

                                                                              Racing Santander
                                                            
                                                                                                                Racing Santander  

                                                                   
                                                                                       Aris 

                                                                               .. ve Orduspor

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...