8 Şubat 2013

Bir Zamanlar Orduspor'da Oynuyorlardı...

2. Lig'de yabancı kontenjanıyla birlikte bir çok yabancı isim Orduspor forması giydi.. Bu furya Süper Lig'de de devam etmişti tabii. Akılda kalanları ve şimdi nerede olduklarını yazacağım.. İşte onlardan bazıları..
Muarem Muarem

Şampiyon kadronun iyilerindendi Muarem Muarem. Orduspor formasıyla çıktığı 26 maçta 4 gol kaydetmişti. Geldiği ilk aylarda başaırlı bir grafik sergiliyordu.
Ne olduysa ondan sonra oldu.. Fizik gücü olarak zayıf oluşu belkide onu kulübeye itmişti. Aldığı süreler azaldı ve form grafiği de düştü. Akıllar da kalan golü olarak Güngören Belediye'ye 19 Eylül'de attığı golü söyleyebilirim. Uzaktan şutunda kalecinin sırtına çarpıp gol olmuştu. Kimsenin beklemediği bir andı ki o bile gole inanamamıştı.

Şimdilerde Azerbaycan 1. Ligi'nde Qarabag forması giyiyor. 18 maçta 4 gol atıp, 1 de asist ile oynuyor.

Xhevair Sukaj

Belkide o dönemlerde Orduspor'a gelen en yetenekli oyunculardan birisiydi Sukaj. Orduspor formasıyla 2009 yılında çıktığı 11 maçta 2 gol kaydetmişti. Attığı gol de hâla gözümün önünde. Kocaelispor ağlarına güzel bir gol bırakmıştı. Diğer golünü ise Türkiye Kupasında Pursaklarspor'a atmıştı. O golü hatırlayamıyorum.. Nedim Türkmen'in başkanlık koltuğuna geçmesiyle aynı sezonun devre arasında Sukaj ile yollar ayrıldı. Kısa bir süre forma giydi, keşke gitmeseydi dediğim oyunculardan oldu kendisi..

Şimdilerde İran 1. Liginde Sepahan forması giyiyor. Sepahan bir aralar ligin lideriydi.. Şuan da 4. sıradalar. 18 maçta görev almış Sukaj. Ama aldığı süre az. Çoğu maçta sonradan oyuna girmiş. Buna rağmen 8 gol ve 3 asist ile oynamış...

İbrahim Sülemana

Jerry'nin önerisiyle alınmıştı Orduspor'a. Beklenti büyüktü ancak yaşadığı sakatlıklar onun bize gollerini izletemedi. 2 sezon önce Bruno gibi bir oyuncu gol kralı olunca, yine aynı tarzda bir oyuncudan aynı beklentiyi bekledik bizlerde. Olmadı, onunla da yollarımız kısa sürede ayrıldı. Şimdi sorsam kimse hatırlamaz... 1 maçta forma giymiş. Ankaragücü ile kupada oynadığımız maç.. O da hayal meyal... Orduspor'dan ayrıldıktan sonra Tavşanlı Linyitspor ile anlaştı. Orada da beklentileri karşılayamayınca kulüple yolları ayrıldı.

Şimdilerde nerede oynadığı belli değil. Onunla ilgili hiç bir veriye ulaşamadım.

Sergio Zijler

Sülemana yine şanslıymış. 1 kez de olsa forma giymiş resmi bir maçta. Biz de birde Sergio Zijler vardı. Volkan Ballı'nın çok iyi oyuncu diye Orduspor'a kastığı bir isimdi.. Öyle de abartıldı ki sormayın... Aslında iyi de bir oyuncuya benziyordu. Hollanda 1. Ligde bir çok maça çıkmış ve performansı da iyi gibiydi. Her neyse hazırlık maçında da olsa izledik 1 kez. Kostovski'nin gönderilmesine de tepki göstermişti onu o maçta izleyenler. Kötüydü yani. Kötü. 1 resmi maç dahi oynamadan tatilini yapıp ayrıldı Orduspor'dan.

Şimdilerde o da Sülemana gibi boşta. Ona dair hiç bir bilgi yok..


devam edecek.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...