17 Şubat 2013

Maç Önü | Orduspor - İstanbul BB

Bugün 15:00'da İstanbul BB. ağırlayacak olan Orduspor'umuz da bu zorlu mücadele öncesi taraftarın nabzını tutmaya devam ediyoruz.. Orduspor adına sosyal medyada ki önemli isimlerden biri; Ajansspor ve Divane Aşık Gibi Blog yazarı, MorbeyazNet editörü Hüseyin Öztürk'ün maç öncesi görüşlerini alacağız..

Maç nasıl başlar, nasıl devam eder ?

- Karşılaşma her iki takım içinde büyük önem taşıyor. Özellikle fikstür açısından bakılırsa Orduspor için rakibe oranla dahada fazla önem arz eden bir karşılaşma olacak. Orduspor evinde oynamanın avantajını iyi kullanabilmek için seyircisinin de desteği ile ilk 20 dakika rakip üstünde baskı kurmak isteyecektir. İlk 20 dakikadan sonra ise klasik bir ortasaha mücadelesi bekliyorum. Golü ilk bulan taraf mutlaka skoru üstünlüğünü korumak isteyecektir. Tek farklı bir Orduspor galibiyeti yada az gollü veya golsüz bir beraberlik olası bir sonuç gibi gözüküyor.

Peki ya güvendiğin 3 futbolcu desem ?

- Kesinlikle ilk isim Fornezzi... Zaten bu konuda herkes aynı fikirdedir. Diğer güvendiğim isimler ise Ali Çamdalı ve Javier Umbides. Bu üç isim formunda olduğu sürece işimiz bence daha kolay olacaktır

Hangi futbolcu iyi olursa oyun istediğimiz gibi gider?

- Bu soruya aslında bir kaç isim yazabiliriz. Defansif oyun kurgusunu benimseyen Cuper'in en azından bu karşılaşmada bizi şaşırtmasını bekliyorum. Bu karşılaşmada özellikle Romero'dan beklentim çok fazla. Ortasahada ona çok iş düşecek ve onun performansı takımın ofansif gücüne büyük katkı sağlayacaktır. Bu isime ek olarak bir de Stancu'yu ekleyebiliriz.

İBB'de etkili oyuncular var. Sence hangi oyuncular maça etki eder?

- Fenerbahçe'ye gitmeseydi bu soruya kesinlikle Webo derdim. Şimdi ise Holmen & Doka ikilisi diyorum. İBB'nin tüm hücum yükü şu an için tamamen bu iki oyuncunun üzerinde...

Zenke'nin mi yoksa Stancu'nun mu gol atma ihtimali daha yüksek ?

Elbette Stancu diyorum. Kalite olarak Stancu, bana göre Zenke'den çok daha iyi... Her ne kadar ligin ikinci yarısında etkisiz bir performans sergilese de, İBB'de oynadığı iki maçta vasatın üstüne çıkamayan ve bekleneni veremeyen Zenke'den daha çok gole yakın olan isim Rumen oyuncu...

Taraftar bu maçta nasıl performans gösterir?

- Orduspor Taraftarına bu maçta kesinlikle çok iş düşecek. Gençlerbirliği karşılaşmasında üzerine düşeni yapan taraftarların katkısıyla Orduspor 3 puan hasretine son verdi. Bu karşılaşmada bir önceki performansın üstüne biraz daha koyar ve takımlarını susmadan 90 dakika desteklerlerse 3 puan biraz daha yakın olur. Ben taraftarın bu maçta sezonun en iyi performansını göstereceğini düşünüyorum.

İstanbul BB. hakkında düşüncelerin neler?

- Son iki maçtır gol atamayan ve mağlup olan bir İBB ile karşılaşacağız. Beşiktaş beraberliği ve Bursa galibiyetinin ardından düşüşe geçtiler. Webo ve Gökhan'ın yokluğu kendini göstermeye başladı. Ancak hala hücum gücü yüksek oyuncuları var. Son 4 karşılaşmada kalelerinde gol gördüler. Formsuz bir Kamil Zayatte ve Metin Depe ikilisinin performansı bu karşılaşmada İBB'nin kaderini belirleyecek.

Hüseyin Öztürk abime yoğun işlerine rağmen bu söyleşiye zaman ayırdığı için teşekkürler. : )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...