9 Ekim 2012

Forvet Önerisi - Serhat Koç

 1990 Eindhoven doğumlu. 1.66 boyunda. Hollanda’ya göç eden Türk bir ailenin oğlu. Gurbetci futbolcu denince akla gelen ülkelerden Hollanda’nın FC Eindhoven takımında futbola başladı. Asıl mevkisi forvet olan Serhat, sağ kanat ve sol kanatta da görev alabiliyor. Boyu her ne kadar kısa da olsa kafayla attığı birbirinden güzel goller var. Modern futbolda topsuz alanda ki oyunu dikkate alan çok teknik direktör var. İşte Serhat ileri görüşlülüğü, oyunu okuması, rakip defans oyuncularını zorlaması ile bu sınıfa girebilecek oyunculardan biri.  Sağ kanatta görev aldığı maçlarda sürati ve teknik kapasitesi ile birebir de oyuncu geçebilen bir oyuncu. Topla hızlanabiliyor, ve daha önemlisi nokta atışlar ile takım arkadaşlarına golü hazırlıyor. Maç içinde duruma göre kanat değiştiriyor. Maça sağ da başlayıp, solda bitirebiliyor. 
Şimdi istatistiksel bilgiler paylaşalım. 4 sezonda Hollanda Jupiler Lig’de çıktığı 118 maçta 36 gol ve 19 asisti bulunuyor. Özellikle geçen yıl formunun zirvesinde idi. Çıktığı 32 maçta ağlara 11 gol bıraktı. Yaptığı 9 asist ile de takım arkadaşlarına gol sevinci yaşattı. Onun gol attığı ve asist yaptığı çoğu maçtan 3 puan aldı takımı Fc Eindhoven. Groningen ile kısa bir Hollanda 1. Lig kariyeri var. O dönemde yaşadığı sakatlık onun tekrar FC Eindhoven'a dönmesini gerektirdi. Kısa boyuyla ve top tekniği ile Umbides ve Alanzinho’ya benzetmekteyim. Türk olarakta Adem Büyük örneğini verebilirim.

Yerli oyuncu anlamında düşük bir kaliteye sahip olduğumuz ve yabancı kontenjanında sıkıntılar yaşadığımız bir gerçek. Futbolda olgunluk çağına girmek üzere. Artık profesyonellik anlamında mesafe kat ettiğini söyleyebiliriz. Avrupa alt yapısı almış olması önemli olan hususlardan biri. Şuan ki kadromuzda yerli kanat oyuncusu sıkıntısı çekiyoruz. Serhat sağ, sol ve hatta forvet hattına alternatif olabilecek bir isim. Çok yönlü olması Hector Cuper'in gözünde onu bir adım öne çıkarabilir. Takımımıza yararlı olacağını düşünmekteyim.  


Oyuncu ile ilgili bir video hazırladım. Videoyu buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.
Umarım beğenirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...