23 Ekim 2012

2012/2013 - 52 Numaralı Forma Giyen Futbolcular


Türkiye'de ki profesyonel liglerde gözüme çarptığınca  52 numaralı forma giyen futbolcuları araştırdım. Çoğu 2. ve 3. liglerde yer alan bu oyuncuların çoğu Ordu'lu. Bir kaç tane Ordu'lu olmayıp giyen futbolcu da yok değil. Yabancı futbolculardan da göze çarpacak tek isim Evgen Shakhov.. Şimdi 52 numaralı forma giyen oyuncuları  liglerinin değerlerine göre paylaşacağım.


Emre Çolak 

1991 yılında Eminönü'de dünyaya gelen Emre Çolak'ın aslen Ordu'lu olduğunu çoğumuz biliyoruz. 52 numarası ile Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde forma giydi. 28 Eylül'de oynanan Orduspor-Galatasaray maçında tribünlere çağırılan Emre'nin 52 numarayı gösterip, öpüşü unutamayacağım anılardan biri.  52 numaranın hakkını veriyor, biz de gururlanıyoruz.

Ferdi Başoda 

1983 Ordu doğumlu. Ptt 1. Lig'de Kartalspor forması giyiyor. Yıllardır alt liglerde forma giyip 52 numarayı bu yıl özellikle giymesi beni düşündüren bir olay. Geçtiğimiz yıllarda bir çok farklı forma numarası giydi ama 52 numarayı tercih etmemişti. Bu yıl ki formuyla o da 52 numaranın hakkını verenlerden.

Kemal Cingirt

1989 Ordu doğumlu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Balıkesirspor forması giyiyor. Balıkesirspor'da genel olarak yedek başlayan Kemal'in formayı kapıp, hiç kaptırmaması dileğiyle..





Zafer Kargoğlu 

1989 Ordu doğumlu. Spor Toto 2. Lig Kırmızı Grupta Bandırmaspor forması giyiyor. 
Bazen ilk 11, bazende yedek başlayan Zafer'in ligde 1 golü bulunuyor. Gollerini artırır umarım. 

Samet Hasan Yaldıran

1992 Ordu, Ünye doğumlu. Spor Toto 2. Lig Beyaz Grupta Ünyespor forması giyiyor. Ünyespor'un Eyüpspor ile oynadığı Türkiye Kupası maçında ilk defa Ünyespor forması giydi. Bu maçtan sonra ki karşılaşmalar da forma şansı bulamadı. 

Ayhan Güneş 

1992, Küçükçekmece doğumlu. Spor Toto 2. Lig Beyaz grupta Sakaryaspor forması giyiyor. Bu yıl lig de 1 maça çıkan Ayhan, genellikle A2 takımı forması giyiyor.

Barış Aysu

1992, Ordu, Gürgentepe doğumlu. Spor Toto 3. Lig'de İstanbulspor forması giyiyor. Takımının lig ve kupada oynadığı 5 maçta görev aldı. Bonservisi Karabükspor'da bulunan Barış, İstanbulspor'da kiralık olarak forma giyiyor. 

Zeki Gündoğdu

1985, Ordu Gölköy doğumlu. Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor forması giyiyor. Takımının bu yıl oynadığı 88 resmi maçta görev aldı. İstikrarı ile yerel futbol sitelerinde adından sıkça söz ettiriyor. 

Muhammed Kurt

Spor Toto 3. Lig takımlarından Yimpaş Yozgatspor forması giyiyor. Orduspor alt yapısında futbola başlayıp, Orduspor'da profesyonel olan Muhammed, Orduspor forması ile 20'ye yakın maçta görev almıştı. Muhammed bu yıl takımı Y.Yozgatspor'un çıktığı 9 resmi maçta görev aldı ve 1'de gol kaydetti. 

Sezgin Okuyan 

1989 Ordu doğumlu. Spor Toto 3. Lig takımlarından Anadolu Üsküdarspor forması giyiyor. Kaleci olarak görev yapan Sezgin, takımıyla bu yıl 8 resmi maçta görev aldı.

Ali Köksal

1989 Ordu doğumlu. Orduspor ile yaz kampına katılan Ali, yetersiz görülünce Ali Ferhat Aksoy transferi yapılmış ve Ali, Elazığ Beledyespor'a kiralanmıştı. Ali Köksal bu sezon Elazığ Belediyespor forması altında 4 resmi maça çıktı ve kalesinde 6 gol gördü. 

Eray Eren 

1992 Ordu doğumlu. Geçtiğimiz yıl Altaş Soyaspor forması ile başarılı bir sezon geçiren Eray, bu yıl Spor Toto 3. Lig ekiplerinden Çorum Belediyespor'a transer oldu. Çorum Belediyespor forması ile 6 resmi maça çıktı.

Ulvi Yağcı 

1991 Ordu Gölköy doğumlu. Futbola Gölköyspor altyapısında başlayan Ulvi, Orduspor'da profesyonel oldu. Orduspor A2 takımı ile 57 maça çıkıp 4 gol kaydeden Ulvi, tecrübe kazanması amacıyla  yıllığına Kayseri Şekerspor'a kiralandı. Ulvi takımıyla 1 maçta 18 kişilik kadroda yer alırken, henüz süre alamadı. 

Hüsamettin Yener

1995 İzmir Konak doğumlu. Altay forması giyiyor. Geçtiğimiz yıl henüz 16 yaşında profesyonelliğe ilk adımını attı. Altay'ın A takımıyla sadece 1 resmi çıkan Hüsamettin, genellikle U-18 takımı forması giyiyor.

Not: Gözüme çarpan 52 numaralı futbolcuları değerlendirdim. 52 numara giyipte, farkına varamadığım oyuncular mutlaka olmuştur. 



1 yorum:

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...