30 Ekim 2012

Bir Sol Kanat Önerisi ~ Guido Kocer

Serhat Koç ile başlayan transfer önerilerimiz 2. isim ile devam ediyor. Yerli kanat oyuncularımızın yetersizliği 3 4 maçtır kendini çok belli ediyor. Ne Müslüm ne de Yiğit henüz belirli bir istikrara ulaşamadı. Bu durumun sonunda bende yerli kanat oyuncusu için araştırmalara başladım. Devre arası transferi uyum açısından her ne kadar sıkıntılı olsa da geçen yıl Javito'nun takıma neler kattığını hepimiz gördük. Olası bir yerli kanat transferi için bir önerim var. 

Guido Kocer

Türk bir baba ile Alman bir anneden olan Guido 15 Eylül 1988 tarihinde doğdu. Futbol hayatına Almanyanın SV Seckach takımında başladı. 2003- 2008 sezonu arasında Hansa Rostock'un genç takımında forma giydi. 2007-2008 sezonunda Hansa Rostock A takımı ile 4 resmi maçta forma giydi. Genellikle 2. takım ve U-19'da forma giyen Guido bu kategorilerin en iyilerindendi. 2009/2010 sezonu başında Almanya 4. Lig takımlarından SV Babelsberg'e transfer oldu. Burada ki başarılı performansı onun Bundesliga 2 takımı AUE ile adının geçmesine sebeb oldu. 2011/2012 sezonu başında Bundesliga 2'de mücadele eden AUE'ye transfer olan Guido, ilk yılında başarılı bir performans sergileyerek, takımın vazgeçilmezlerinden oldu. Yaz kampı öncesi hafif bir sakatlık geçiren Guido, Bundesliga 2'de 2012/2013 sezonu içinde geride kalan 11 maçta 9 kez forma şansı buldu. Toplam 538 dakika sahada kalan Guido 2 asist performansı sergiledi.
Bundesliga 2'de 42, 3. Lig'de 35, Almanya Kupasında 3 resmi maça çıkan Guido, farklı kategorilerde 109 maçta görev aldı.  Toplam 189 maçta 51 kez fileleri havalandıran Guido, 12'de asist performansı sergiledi.


Neden Guido Kocer ? 

Güçlü fizik yapısı ve futbolda olgunluk dönemine gireceğinden tercih edilebilir. Türkiye'de ki belirli oyuncuları tercih etmektense, geleceği olan kulübe önemli katkılar sağlayacak bir oyuncu. Türkiye gibi bir ülkede sol ayaklı oyuncu sıkıntısını da varsayarsak, Almanya alt yapısı almış olması da tercih sebeblerinden biri. Asıl bir alternatif sol kanat oyuncumuzun olmadığı ve devşirme oyuncularla mücadele ettiğimiz şu zamanda, sol kanat mevkiinin özelliklerine sahip bir oyuncu olması tercih sebeblerinden bir diğeri. Bir diğer tercih sebebi ise sağ kanatta da oynama özelliğine sahip olması denebilir. Yedek kulübesinde, sonradan oyuna girip oyunu değiştirebilecek bir potansiyele sahip.

Türkiye Ümit Milli Takımı Kariyeri 

1 kez Ümit Milli takım forması giydi.
2008/2009 sezonunda Hansa Rostock 2. takımı forması ile başarılı bir sezon geçiren Guido, Hami Mandıralı tarafından 10 Şubat 2009 tarihinde oynanan Türkiye-Ukrayna maçının aday kadrosuna davet edildi. Bu maçta görev alan Guido, sahada 45 dakika kalabildi.













 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...