27 Haziran 2012

Resmileşen Transferler | 2 Yerli, 2 Yabancı


Transferler hakkında hiç yazmamıştım. Biraz işler nedeniyle, biraz da fazla bilgim olmadığından. Şimdiye kadar gerçekleşen transferleri kaleme alacağım. Şuana kadar resmi olarak, Nizamettin, Monje, Şamil ve Roversio açıklandı. Bu isimler nerede oynamış, nerede yetişmiş, nerede doğmuş, maç istatistikleri neler vs.


Nizamettin Çalışkan


1987 yılında Almanya'nın Hagen kentinde doğdu. Nuri Şahin ve Mehmet Akgün ile birlikte Dortmund alt yapısında oynuyorlardı. 2005/2006 sezonunda Dortmund A takımına alındı. O yıllarda Nuri Şahin, Nizamettin'in yedeğiydi. Bundesliga'da 2 kez forma giydi. Yaşadığı sakatlık sonrası formayı Nuri'ye kaptırdı ve bir daha o formayı kapamadı. 2006/2007 yılında daha 19 yaşındayken Türkiye macerası başladı. Manisaspor gurbetçi oyuncuyla 3 yıllık sözleşme imzaladı. İlk yıl uyum sorunu yaşamadı ve Manisaspor'un değişilmez oyuncularından biri oldu. 2. sezonunda Manisaspor ligden düştü ama o takımda kaldı ve 1 sezon sonra Manisaspor'un tekrar Süper Lige çıkmasında büyük rol oynadı. 2009 yılında sözleşmesi bitti. Manisaspor ile masaya oturan Nizamettin 2 yıl sözleşmesini uzattı. Manisaspor'da oynadığı 5 sezonda 98 Süper Lig, 31 Bank Asya 1. Lig, 24 kez de Türkiye kupası maçına çıktı. Toplamda 153 maça çıkan Nizamettin, bu maçlarda 4 gol kaydetti. Yıllık 25-30 maç aralığında forma giydi. İstikrarlı bir oyuncu olmasının yanı sıra, savaşcı ve kuvvetli yapısıyla da dikkatleri üzerine çekti. Manisaspor ile sözleşmesi biten oyuncu ile Cuper'in de onayıyla 2 yıllık anlaşamaya vardık. 


Gosso'nun gideceğini düşünürsek, Ali Çamdalı, Şamil, Onur, Abdülkadir dörtlüsüyle forma rekabetine girecek. Topu iyi kullanabilen bir oyuncu olduğu için şuan da Cuper'in gözünde 1 adım önde.


Vicente Monje




1981 doğumlu olan Vicente Monje futbola Arjantin'de başladı. Arjantin Liginde Gimnasia, CA Atlanta, Ferre Carril formalarını giydikten sonra 2007 yılında Belçika Ligi takımlarından Beerschot AC ile anlaştı. Burada 2 yıl forma giydikten sonra eski takımı Ferro Carril'e geri döndü. Ferro Carril'de 2 sezon forma giydikten sonra, Olympiakos Volos ile anlaştı. Volos'da da 2 yıl forma giyen Monje, 56 maçta 5 gol 13 asistlik performansı ile Galatasaray'a gönderilen Riera yerine Olympiakos'a transfer edildi. 2011/2012 sezonunda Olympiakos formasıyla 15 maçta forma giydi. Bu maçlarda 4 asistlik performans gösterdi. Bileklerine hakimliği ve hızlı oluşuyla tanıdığımız Monje ile anlaştık. Geçen yıl zaman zaman Ribeiro, Murat Kalkan ve Culio'yu oynattığımız o bölgede sıkıntı yaşamıştık. O bölge için alınabilecek en iyi yabancıyı aldık diyebilirim. 


Şamil Cinaz


Şamil Cinaz konusunda pek bilgim yok. Ama istatistiklerden yola çıkarsak, istikrarlı bir oyuncu olduğu kanısına varıyoruz. Oynadığı mevkii ön libero diye tabir ettiğimiz defans hattının önü. Uzun boylu olan Şamil, zaman zaman stoper mevkiinde de görev alabiliyor. Frankfurt'ta kaptanlık görevini üstleniyordu. Futbolda olgunluk döneminde. Yararı olacaktır. Ali, Onur, Nizamettin ve Abdülkadir ile forma rekabetine girecek. Cuper özellikle izlemiş. Ben şahsen çok şey bekliyorum Şamil'den. Orduspor taraftarıda olumlu şeyler söylüyor. Şamil'e kutsal forma altında başarılar dilerim. İnşallah uzun yıllar mor beyaz formayı giyer..


Roversio Rodrigues




Şamil'de olduğu gibi Roversio'da da pek bilgim yok. Ama istatistikler, Portekiz Ligi'nde çok istikrarlı bir performans sergilediğini gösteriyor. Daha sonra gittiği Osasuna'da ise Portekiz Ligindekine göre daha az forma şansı bulduğunu gösteriyor. Önce Portekiz'de daha sonra da İspanya'da gerekli tecrübeyi kazanmış. Süper Lige ve Orduspor'umuza göre ideal bir oyuncu. Futbolda olgunluk dönemi diyebileceğimiz bir yaşta. Umarım Orduspor'umuzda başarılı olur. Roversio'ya mor beyaz forma altında başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...