29 Kasım 2012

Bogdan Stancu & 2.5 Milyon Euro ?

Herkesin aklında bir soru vardı ; " Stancu'ya 2.5 Milyon Euro verilir mi ? "
.
Mantıken bu soru sabaha kadar tartışılır.. Ve doğruları söylemek gerekirse de ben bile bu ücrete karşıydım. Takımı ekonomik olarak zorlayacak bir rakamdı. Süper Lig'de Orduspor formasıyla 10 gol atmış bir forvete Anadolu takımlarından birinin 2.5 Milyon Euro bonservis ödemesi çok şaşırtıcıydı. Galatasaray'lılar elden çıkardık diye sevinirken, Orduspor ise ondan umutluydu. En önemlisi de, ona güvenen ve neler yapabileceğini bizden daha iyi bilen Hector Cuper büyük bir ısrarla onu istediğine göre bir bildiği vardı.

Orduspor'un hücum hattına bakıldığında, bir çok takıma göre çok daha iyi forvet oyuncularına sahip. Biri LaLiga golcüsü David Barral, diğeri Rubin Kazan ve Montpeiler deneyimiyle birlikte form grafiğini yukarı çeken Hasan Kabze. Ve bir diğer isim ise golcümüz Bogdan Stancu. Cuper 3'ünü bir arada kullanamasa da 3 oyuncudan da yararlanmasını bildi. Hasan ve Barral'dan yaşadığı sakatlıklar nedeniyle bir türlü istenilen verim alınmasa da, oyunda oldukları süre içerisinde takım için ellerinden geleni yaptıkları kesin ki 6 gollük katkıları var. 

Her neyse yazının amacına gelelim.
Bir soru da benden; Bogdan Stancu onun için ödenen 2.5 Milyon Euro'yu geri kazandıracak mı ?
Hector Cuper'in oyun felsefesine uygun, kontra atak futboluna uygun, yıpratıcı, fırsatcı, bitirici ve daha bir çok özellik sayılabilir onun için. Aldırdığı kırmızı kartlar da unutulmamalı. Lig de 13 hafta geride kalırken, attığı 7 gol ve aldırdığı 12 puan ile şuan için bu parayı geri kazandıracak gibi. 12 puan kulübün kasasına 2.700.000 TL girmesi demek. 4 yıllık mukavelesi var. Genç olması artısı. Romanya Milli Takımında oynuyor. Lig başladığından bu yana bir çok Avrupa kulübü tarafından da izlenmekte. Sakatlık yaşamıyor. Kart sorunu yok. Kısaca Bogdan Stancu ona güvenen ve alınmasını isteyen Hector Cuper'in yüzünü kâra çıkarmadı. 

Uzun yıllar Orduspor'a hizmet edecek Bogdan Stancu'muz. 
Bizler gol diye bağırmaya, o da gollerini atmaya devam edecek inşallah.  

Furkan Candan

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...