1 Mayıs 2012

Hasan Kabze & Orduspor

2011-2012 sezonu devre arasında Süper Lig tecrübesine güvenerek Fransa Ligi lideri Montepiller'den transfer ettiğimiz, adına beste yazılan bir oyuncudur Hasan Kabze. Transferi gerçekleştiğinde düşündüğümüz şeylerden biriydi. Acaba Orduspor'a neler katacak ? Sıkıntılı olan forvet hattımızı güçlendirecek mi ? Şimdi Hasan Kabze'nin Orduspor dönemine ait bilgiler yazacağım..
Hasan Kabze Orduspor formasını ilk kez Süper Lig'in 22. haftasında ki Karabükspor maçında giydi. Bu maçta Hasan Kabze 76. dakika da Bogdan Stancu'nun yerine oyuna girerek, Orduspor formasıyla ilk maçına çıkmış oldu. Bu maçı çıplak gözle izlediğimde o 14 dakikada ki izlenimim, orta sahadan top alıp oyunu şekilllendiren, sürekli pres yapan, kafa topuna çıkan bir Hasan Kabze izlediğimde işte bu demiştim. Aradığımız oyuncuyu bulduk. Aslında Hasan Kabze'den daha kariyerli bir oyuncu vardı elimizde Fatih Tekke, ancak Fatih Tekke'de Hasan Kabze'de ki özellikler yoktu.. 


Hasan Kabze'nin ilk 11 başladığı ilk maçta Eskişehirspor ile deplasmanda karşılaşıyorduk. Soğuk kış şartları sebebiyle sahanın buzlu olması ve soğuk hava oyuna fazlasıyla etki etmişti. Maçın önemi ise çok değerliydi. 25 puan ile 14. sıradaydık ve 16. Karabükspor ile aramızda ki puan farkı 7 idi. Bu maçta da Hasan Kabze çok iyi performans sergileyerek Stancu'nun galibiyet golüne asisti yapan oyuncu olmuştu. Golden önceki presi, topu kapması ve kanat oyuncusu gibi Stancu'yu attığı pas kalitesini bir kez daha göstermişti. Kısa sürede takıma uyum sağlayan ve Cuper'in vazgeçilmez oyuncusu olan Hasan Kabze, Orduspor formasıyla ilk golünü yoğun kar yağışı altında Ordu'da oynanan maçta Ankaragücü'ne karşı attı.  Tekrar Türkiye'de ki o eski  günlerine dönmeye başlamıştı artık. Gün geçtikçe performansı artan Hasan Kabze, Ligin 27. haftasında Gaziantepspor ile oynadığımız maçta sakatlandı. Yaklaşık 1 ay sahalardan uzak kaldı. Sakatlıktan sonraki ilk maçına 32. haftada Gençlerbirliği maçında sonradan oyuna girerek 1 aylık forma hasretine son verdi. Galatasaray maçında da hafif sakatlığı olan Hasan Kabze sonradan oyuna girdi ancak skora katkıda bulunamadı.  Sakatlığından sonraki ilk 11 maçına ise ligin son haftasındaki Trabzonspor maçında çıktı.


2011-2012 sezonun devre arasında Orduspor'a katılan Hasan Kabze bu dönemde 11 Süper Lig maçına çıktı ve 2 gol kaydetti. Hasan Kabze 3 asist ile de gollere katkıda bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuzu buraya giriniz...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...